Je eigen detectieveverhaal

In dit grappige filmpje zie je een foute detectieve aan het werk.

                                          

Ga naar deze link en schrijf je eigen detectieveverhaal.

Een bankoverval: door Anna-Maria en Charlotte

Op 5 maart 2018 is er een bankoverval gepleegd. Het is gebeurd op het Daillyplein in de KBC bank. De bankovervallers hebben de wachters vermoord. De daders zijn : Alice Duville, Eléonore De Barsy, Leopold De Kepper en Laetita Vercruysse. Ze hebben deze bank overvallen omdat ze arm zijn. Trouwens hebben zij twee jaar geleden een andere bank overvallen dat was de ING bank. Er zijn vingerafdrukken in de bank gevonden er is een detective die dat gaat oplossen. Dat zijn Charlotte Holmes, zij is de dochter van Sherlock  Holmes, en Anna-Maria Watson. Voor deze misdaad op te lossen hebben de detectives vingerafdrukpoeder nodig, camera ‘s, handschoenen een vergrootglas en een plastiek zak. De detectives hebben eerst hun vingerafdrukpoeder genomen. Zij ontdekken dat het Alice Duville, Eléonore De Barsy, Leopold de Kepper en Laetitia Vecruysse zijn. Maar zij weten niet waar ze zijn. En ze moeten op zoek naar deze vier personen. Zij hebben overal gezocht in Schaarbeek, behalve in de Brabanconnelaan 137 aan de tweede verdieping. En daar waren ze! Zo is de misdaad opgelost.

 

Het mysterie van de gestolen toiletten door Tao en Noah


De detective NT is op zoek  naar 2 dieven. Ze hebben alle toiletten van de Carolus Magnusschool gestolen. Dus kunnen ze niet meer naar het toilet!  Ze vermoeden dat de misdadigers Pipi Langkous en Pis Lambermont zijn. Het is gebeurd op de Carolus Magnus school. Er zijn geen andere  verdachten  meer. De misdadigers hebben kroeshaar achtergelaten en voetafdrukken op de plaats van de misdaad en er is ook een abonnoment van de M I V B teruggevonden. Detective NT en twee politiespeurders moeten zo snel mogelijk de toiletdiefstal zaak oplossen. De dieven hebben de toiletten eerst gedemonteerd en dan in de vrachtwagen gezet. Dankzij het bewijsmateriaal zijn de speurders de dieven op het spoor gekomen. Getuigen hebben de dieven het laatst gezien in de omgeving van het Daillyplein in het leegstaand pand.

Bij een inval in dit pand zijn de twee dieven gevat. Alle toiletten zijn opnieuw geïnstalleerd door de loodgieters van de Brusselse scholengroep.

De directeur, de leerkrachten en de leerlingen zijn blij dat de toiletten weer op school zijn.

 

     De gestolen puppy 's door Olivia en Yara

             Hoofdstuk 1 Madame Puppy

In een villa die altijd in de zon was, woonde een miljonair namelijk Madame Puppy.

"Op en dag, hoorde ik vanuit haar villa gegil en geblaf. Daarna zag ik een man uit haar villa lopen met eedn kooi vol puppy 's. Toen ik naar binnen kwam zag ik dat Madame Puppy was flauwgevallen. Al haar puppy 's waren gestolen." zei haar buur na de misdaad. "De overvaller was stoer  gekleed. Hij had twee stokken bij zich. De eerste gebruikte hij als lokkaas om mijn puppy 's in zijn kooi te lokken en met de tweede heeft hij mij geslagen zodat ik flauwviel." Zei Madame Puppy toen ze bijkwam.

                        

Hoofdstuk 2  De verdachte

De eerste verdachte van Madame Puppy is de directeur van het hondenaziel waar Madame Puppy haar puppy 's heeft gekocht. "Hij zou mijn puppy 's voor veel geld kunnen verkopen."Zei Madame Puppy tegen de politie.  Madame Puppy geeft 100 000 euro beloningsgeld voor een inspecteur of detective die haar geliefde, scghatytige puppy 's kan vinden. Madame Puppy  heeft een nieuwe inspecteur gevonden die Teo Langewapper heet . Toen Teo naar het hondenaziel ging om de diredteur te ondervragen zag hij de tien puppy 's van Madame Puppy meteen liggen.                

            

   Hoofdstuk  3   De dader

De inspecteur vroeg meteen naar de directeur aan het personeel, en stelde deze twee vragen: van waar hebt u deze puppy 's daar ? Heu... mijn personeel heeft deze puppy 's gisteren gebracht. Mmm... interessant  Zou ik dit personeel kunnen ondervragen ? Ja natuurlijk. Inspecteur Teo Langewapper volgt de directeur, die stopt voor een stoere man. Wanneer de stoere man Teo ziet, schrikt hij enorm en valt hij flauw.

 

 

Gekidnapt door Leopold en Ikhlas

Op een vreselijke dag zijn er vijf kinderen gekidnapt.Het gebeurde in Brussel,naast het stadhuis op "een verjaardagsfeest.De kinderen werden gekidnapt.Er is één kind gepleegt met een pistool omdat die iritant was.Er zijn twee daders.De ene heet Sip en de andere heet pit.Het zijn twee broers.Wij hebben ze het laatst gezien bij de Casino.We hebben ze buiten gezien.Ze hebben hun gekidnapt omdat ze niet van kinderen houden en en voor lasgeld.Detectieve Il is al op zoek naar de daders en de naar kinderen.Ze zijn in hun huis gekidnapt tijdens de verjaardag van een kind.Ze hebben voetsporen en vingerafdrukken achtergelaten.Om middernacht waren de daders al klaar om de kinderen te gaan kidnappen,ze gaan in aksie.Ze gaan in hun snelste auto.In de koffer waren er vijf zakken.Om de vijf kinderen te kidnappen.Ze gingen op de autosnelweg.Ze reden aan 260 kmp.Ze hebben een bom op een brug gelaten en de brug ontploft.Ze waren heel dom omdat de brug die ze kapot hebben gedaan viel met hen.De politie kwam en pakte de daders op.De daders moesten zes jaar in de gevangenis gaan.   

      

 

Verhaal Isaline en Eléonore

De familie Isel heeft twee huizen:een vakantiehuis en een rijhuis.

Tijdens dat ze op hun vakantiehuis waren ,is er een vrouw en een man in hun rijhuis gekomen.

Die hebben niets gestolen maar hebben al het eten gegeten.

Wij hebben een mes voor het raam gevonden.

Ze hadden een gat in het raam gemaakt om zo binnen te breken.Inspecteur Isaline en inspecteur Eleonore hebben een dikke

man in de zetel gevonden. Naast hem stond er een beugel ( hij had die uitgedaan om een appel te eten.)

DE familie Isel dacht dat ze geen eten en geen huis hadden. Wie deze zaak zal oplossen zijn inspecteur Isaline en inspecteur

Eleonore . We hebben aanwijzingen gevonden dat zijn :een meneer in de zetel.De TV was aan.Er was niks meer in de koelkast die open was.

Het raam was stuk en er was een mes voor het raam. De man is nu wel in de gevangenis,maar niet zijn vrouw die niet gevonden werd.

We denken dat zijn vrouw in de Basischool Carolus Magnus werkt.

Ze draagt een zwarte kleetje en een zachte groene trui.Als jullie haar vinden bel dan naar 12345678910.

Er zijn veel detectives en de politie die de vrouw zoekt. De inspecteurs Isaline en Eleonore hebben vingerafdrukken gevonden

op het Vrijheidsbeeld. De politie heeft de vrouw teruggevonden. Maar de vrouw was slim en ze heeft hem geschopt.

Hij is tegen de muur gevallen en is gehandicapt. maar hij was ook slim zelfs gehandicapt kon pakken.

De vrouw is nu in dev gevangenis ze is veroor deeld voor 10 jaar en haar man was medeplichtig aan de feiten.

 

 De ontsnapte horrorclown

Dinsdag 6 Maart

Horrorclown Karine is uit de gevangenis van Spaghetti-Dooren-Klok gekomen. De politie weet dat iemand haar geholpen heeft. De politie verdenkt een paar mensen voor het helpen bij het ontsnappen. Dat zijn: Frederic de clown van het circus, Dimitry de karateka en Alice de superster. De misdadiger heeft een zaag gebruikt bij het helpen ontsnappen. De zaag is binnen gesmokkeld door de  op dit moment  onbekende dader. De politie denkt dat de dader dit gedaan heeft om geld te verdienen. Op het terrein heef de politie dit gevonden :

Een pruik, een Japans teken, een concertaffiche. De politie heeft detective Inge erbij gehaald.

Samen met de politie gaat detective Inge kijken naar de afdrukken op de voorwerpen. Dan gaan ze op bezoek bij de verdachten. Ze nemen vingerafdrukken van de verdachten.

Maar als ze bij Frederic aanbellen, is hij er niet….De vogel is gaan vliegen!!!

Maar de deur is niet op slot. Dus gaan ze naar binnen. Ze zoeken het hele huis uit. En als ze in de toiletten van het huis komen, kijken ze voor de zekerheid in de W.C. Dan schrikken ze zich rot !

Daar zat hij! In de W.C! Ze arresteren Frederic en alles kwam terug op zijn plaats.

Een week later dan 20/3/2018……

De familie van Frederic was diep gechoqeert. Ze kwamen elke dag op bezoek. Ze waren toch boos en verdrietig.  Frederic was vanaf nu bang voor W.C ‘s en plaste altijd in zijn broek.

Detective Inge kreeg een promotie voor het vangen van Frederic.                            DE KRONENDIEVEN door Frederic en Laetitia


Hallo iedereen wij zijn twee boeven  en gisterenavond hebben we iets gedaan dat elke boef zou doen .We hebben de KROON van de koning  der Belgen gestolen. (dit verhaal is  gebeurd in 1951) We stalen de KROON gisterenavond in het paleis van de koning. We deden dat met een raket mitraillette. Dat is dus een mitraillette die raketten schiet. De slaven van de koning waren ook verdacht, maar jammer genoeg zijn ze nu zeker dat wij het zijn. Wij deden dat, want wij houden van gouden KRONEN. Wie deze brief vindt, chuut omdat detective Dimitry Domy Frederic per ongeluk een hamburger heeft laten valllen en ik Laetitia ik heb vingerafdrukken laten staan. Maar jammer genoeg werd Laetitia gevangen. Ze werd gered door Frederic met zijn bommen. Wie deze brief leest, moet dit voor hem houden. Shuuuuut....


Een bankoverval door Anna-Maria en Charlotte


Op 5 mei 2018 is er een bankoverval gepleegt.Het is gebeurt op het Daillyplein in de KBC bank .De bankovervallers hebben de wachters vermoord . De daders zijn: Alce Duville, Eleonore De Barsy, Leopold De Kepper en Laetitia Verruysse.Ze hebben  deze bank overvallen omdat ze arm zijn .Trouwens hebben zij twee jaar geleden een andere bank overvallen en dat was ING bank .Er zijn vingerafdrukken in de bank gevonden . Is een  detectieve die dat gaat oplossen . Dat zijn Charlotte Holmes, zij is de dochter van Sherlock Holmes , en Anna-Maria Watson . Voor deze misdaad op te lossen hebben de detectives vingerafdrukpoeder nodig ,camera's, handschoenen , een vergrootglas en een plstiek zak .De detectives hebben eerst hun vingerafdrukpoeder genomen . Zij ondekken dat het Alice Duville ,Eleonore De Barsy , Leopold De Kepper en LaetitiaVercruysse zijn .En ze moeten op zoeken naar deze vier persnen .Zij hebben overal gezocht in Schaarbeek , behalve in de Brabaconnenlaan 137 aan de tweede ver dieping . En daar waren ze !En de misdaad is opgelost! 


 

 


 


De juwelendief door Alexi Anthonis

Detective Alexi gaat de misdaad oplossen.

HOOFDSTUK 1: DE MISDAAD

Een misdaad wordt gepleegd. Wat is er gebeurd ? De dief Albert Berg heeft juwelen uit verschillende huizen gestolen. Het is dus een juwelendiefstal. Hij deed de misdaad met een zak om de juwelen erin te stoppen en met een pistool om zich te verdedigen. Zijn medeplichtigen dienen om de werkplaats te bewaken. Detective Alexi vindt sporen. Deze leiden tot de werkplaats die in Londen is, op de Lierpolstraat. Hij komt bij het huis. Er staat een kaart op de muur getekend, dat betekent : de weg vol vallen naar de werkplaats.

HOOFDSTUK 2: DE VALLEN

Er zijn drie vallen:

1) Er staan cijfers op de grond en aan de kant staan oefeningen, b.v. 8 x 6 en op de grond staat het resultaat 47, 56, 54 of 48. Detective Alexi moet dus op de 48 klikken.

2) Detective Alexi komt bij een gang waar hij raadsels moet oplossen.

     Er zijn er vijf :

- waar zijn de cactussen ? In Mexico.

- waar komt de pizza vandaan ? Uit Italië.

- hoe hoog is de Mont Everest ? 8.848 meters.

- wat is een admiraal ? De hoogste baas op een schip.

- wat is een tok ? Een stok voor paarden.

3) In een keer gaat de deur toe en de weg wordt smaller. Detective Alexi heeft geen jonge benen meer, maar hij loopt voor zijn leven.

HOOFDSTUK 3: DE DIEF

Detective Alexi is er. Er zijn twee bewakers van Albert Berg vóór de deur.

"Hoe ga ik het doen?" denkt detective Alexi.

"Ah ja, ik ga de politie opbellen en ze zullen hen arresteren" zegt detective Alexi nog.

De politie arresteert dus de bewakers en breekt de deur open. Daar is Albert Berg, die gevangen wordt vóór hij aan de politie ontsnapt. De dief gaat in de gevangenis ´Moortboor ´.

 

HOOFDSTUK 4: DE JUWELEN

De politie gaat natuurlijk de juwelen aan hun rechtmatige eigenaars teruggeven.

-------------------------------------------------------------------------------

Een misdaad ? Bel zo snel mogelijk  het nummer 0476/980 976 van detective Alexi.

 

Vreselijke knokpartij : detectiveverhaal van Alix

Mademoiselle-Caramel kwam op een ochtend binnen in de studio T.V. live. Hurb Huberson vroeg aan Mademoiselle-Caramel waarom ze zich had ingeschreven voor T.V. live.Maar Mademoiselle-Caramel werd woedend en sloeg Hurb Huberson bewusteloos. Toen werd ze weggehaald en ze is voorlopig niet meer teruggezien.Vermoedelijk heeft ze drie kinderen en heeft ze het uitgemaakt met vijf mannen. Blijkbaar doet ze het voor het geld. Ze heeft ook al eens in de gevangenis gezeten wegens moord. Ze heeft beloofd zich te gedragen. Haar kinderen gaan niet naar school omdat Mademoiselle-Caramel er geen geld aan uit wil geven. Nu heeft ze een man die goed verdiend. Hij betaalt het eten, kleren, speelgoed voor de kinderen, meubels en zelfs het huis. Maar Mademoiselle-Caramel die denkt alleen aan zichzelf. Ze geeft zelfs niet om haar kinderen. Ze gebruikt ze als hulpjes. Ze is bijna een heks en die haten kinderen. Kinderen zijn voor heksen niets meer dan ratten. En heksen eten kinderen op.

 

Een verdwenen kind         van Tina

Alles begon zo: Anne pools was in de Colruyt . Ze zag een mooi meisje. Dit meisje was heel rijk. Anne Pools had het meisje achtervolgd. Het meisje was met haar mama. Anne Pools nam een beetje afstand, zodat de moeder van het meisje haar niet zag. Enkele minuten later had de moeder van het meisje haar rug enkele seconden gedraaid. Opeens was het meisje verdwenen. Anne Pools had het meisje ontvoerd en haar in haar wagen gezet. De moeder van het meisje heeft het gezien en heeft hen achtervolgd. Tegelijkertijd heeft de moeder de politie gebeld. Daarna is de politie gekomen en hebben ze Anne Pools gevangen genomen. De politie heeft ook het meisje terug naar haar moeder gebracht. EN… ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG.

 

Een vreselijke overval door Emeiline

Alles begint ‘s morgens vroeg. We hoorden de politie van alle kanten. Er was een bank die overvallen was. We zagen de ramen en de deuren die kapot waren. Er was wel €100 000,000 gestolen. De directeur van de bank was vreselijk geschrokken. Er is een detective gekomen die Sherlock Holmes heette. Hij begon overal te speuren, maar vond geen vingerafdrukken. Men weet dat hij gewapend was. Hij heeft een mes en een pistool laten vallen. Er zijn wel vingerafdrukken op het mes en het pistool. Sherlock Holmes heeft de vingerafdrukken bekeken.

De twee dieven hebben al een andere bank overvallen. De ene heet Jan Kuif, de andere heet Simon Berckmans. Jan en Simon hadden geld te kort. Daarom overvallen ze banken om geld te krijgen. Jan gaat morgen nog een bank overvallen. Simon en Jan hebben twee kinderen elk. Simon heeft twee mooie meisjes die Madeleine en Laura heetten. Jan heeft twee jongens die Denis en Ewan heetten. De twee families woonden samen.

Nu dat Sherlock Holmes wist wie het was, konden ze hen bang maken maar het probleem was,ze wisten niet waar ze woonden. Dus heeft de politie 10 groepen gemaakt met politie agenten. Eén van de groepen had ze gevonden maar die families waren heel slim en verkleedden zich als oude vrouwen en mannen.

Dan namen de agenten Sherlock Holmes mee. Hij zei dat ze de dieven waren. De politieagenten namen hen mee naar de gevangenis. Ze worden daar 3 jaren vast gehouden. Hun kinderen zijn verdwenen. Ze willen hun kinderen terug. Ze doden één van de politieagenten,omdat ze zo droevig waren. Uiteindelijk worden ze nog 3 jaren in de gevangenis gestopt.

 

Er was eens een overval: door Dylan

Op 7 maart 2017 was er een overval op een bank in Schaarbeek.De dader heeft al meerdere overvallen gepleegd .

De dader was ook zeer zwaar bewapend. Hij handelde helemaal alleen. Er waren geen andere handlangers. De dief heeft het geld van de bank gestolen. Hij heeft voor miljoenen gestolen en heeft ook goudstaven meegenomen. De dader spreekt vele talen waaronder Frans , Nederlands ,Engels en Marokkaans. Hij heeft een lichtbruine huidskleur.

De politie moet nu de zaak onderzoeken. Ze hebben bewijsmateriaal, omdat de dief een zak met geld laten vallen heeft bij zijn vlucht. Op deze geldzak zitten zijn vingerafdrukken.Ook liggen er wapens van de dief ernaast met zijn geur op. Ze laten een speurhond komen.Die ruikt aan de zak en kan zo het spoor volgen van de dief. De speurhond brengt de politie dan tot bij het huis van de dief. In het huis vinden ze dan de dief en nemen hem mee naar het politiekantoor. Dankzij de speurhond heeft de politie de dief kunnen vatten.

Hij moet nu voor de rechter verschijnen en dan voor lange tijd naar de gevangenis. De naam van de dief was Jean-Pierre de Pierre.

 

 

Hieronder vind je nog 2 detectiveverhalen. Het eerste verhaal is van Claudia. Het tweede verhaal is van Rik en Remi.

De ketting

 

Het is half twaalf uur `s ochtends als mevrouw van Vlieringen thuis komt.

Ze doet de deur open en schrikt zich kapot.

Alles ligt overhoop en in paniek belt ze de detectieves.

Al snel komen de detectieves van Garen&Blaren.

 

“Interessant,” zegt van Garen”Duidelijk teken van inbraak.”

“Ik denk dat je gelijk hebt” zei Blaren.

“Mevrouw weet u eigelijk wat u mist?”

“Nou, eigelijk heb ik maar snel gekeken maar de dvdspeler en de tv en de computers staan er nog.”

“Dat is vreemd……hoelang was u weg mevrouw?” vroeg van Garen.

“Nou, ik was bij mijn neef logeren omdat hij zijn verjaardag vierde het is een beetje ver rijden in een dag dus hadden wij besloten dat ik er een nachtje zou blijven slapen. ”

“Dus hadden de inbrekers tijd genoeg om de dure spullen mee te nemen.”

“Maar dat hadden ze niet gedaan.”zei Blaren.

“”Weet u mevrouw als u nou gaat kijken wat er mist, kijken van blaren en ik naar de schade die de inbreker aan heeft gericht.”

 

Mevrouw van Vlieringen ging kijken wat ze miste ondertussen gingen de twee top detectives naar de schade gingen kijken. Op eens kwam mevrouw van vlieringen naar van Blaren & Garen.

“Hebt u iets gevonden mevrouw?”

“Nee van blaren juist niet gevonden!”riep van Garen

“Ik mis mijn sieradenkistje!”zei mevrouw.

“Zaten er bijzondere sieraden in mevrouw?”

“Nee, niet echt alleen een ketting die ik gekregen heb van

mijn overleden oma,die ketting was niet zo duur volgens mij

en het kistje ook niet.”

“Waarom had u die ketting gekregen mevrouw?”

“Als erfenis, maar ik had eigelijk gedacht dat ik meer zou krijgen want ik kon het altijd heel goed vinden met mijn oma.”

“Nou  van Garen volgens mij weten wij genoeg.”

Van Garen&van Blaren lopen het huis uit naar hun auto.

“Hopeloze zaak! Worden wij geroepen omdat er een inbraak is, wordt er een kettinkje gestolen! Een kettinkje!”

“Kom op van Blaren volgens mij zit er meer achter hoor anders had de inbreker toch niet het hele huis onderzocht?”

Ze reden weg.

 

Van Garen&van Blaren waren op het kantoor. Van Garen vond het toch maar vreemd en opeens kreeg hij een telefoontje. De man zei niet wie hij was maar hij zei alleen: “Er is meer aan de hand met de ketting” Toen hing hij op.

Van Garen wist genoeg.“Van Blaren, kom mee!”

 

Ze liepen naar de voordeur van mevrouw van Vlieringen en belde aan.Mevrouw van Vlieringen deed open.

“Dag heren van Garen& Laren wat kan ik voor jullie doen? ”“Het is van Blaren ”zei van Blaren een beetje geïrriteerd.

“We wilden nog even met u praten over de ketting die is verdwenen en over uw familie en uw overleden oma.” maakte van Garen de zin af.

“In dat geval……heren kom binnen,maar ik heb ook bezoek van mijn broer.”zei mevrouw van Vlieringen.

Ze liepen naar binnen en gaven de broer van Mevrouw van Vlieringen een hand.

“Dag ik ben Rob de broer van Mevrouw van Vlieringen .”zei hij.

“Dag, wij zijn rechercheur van Garen & van Blaren ”

Meteen toen van Garen het zei werd Rob rood.

Maar de twee rechercheurs zeiden er niks over en gingen vragen stellen aan mevrouw van Vlieringen.

“Wij zijn er achter gekomen dat er meer aan de hand is met de ketting.”

“Oh echt waar?”zei mevrouw van Vlieringen “Rob weet jij iets over die ketting die ik van oma Jansen heb gekregen?”

“Uhhmmm……nee maar ik denk… ikke ….moet nu echt gaan het was gezellig.”

Hij stapte op en liep naar de voordeur en ging naar huis.

 

Rob liep naar zijn huis. Daar zat Maaike op hem te wachten. Maaike is een vriendin van mevrouw van Vlieringen. Ze keek heel pissig toen Rob thuis kwam. “Rob ik weet alles!”riep ze. “Waar heb jij het over?”  riep Rob.

“Over je zus, de ketting en de erfenis en dat jij het bent die er achter zit!”

“Hoezo, zou ik dat doen? Je hebt toch zelf van mijn zus gehoord dat die ketting niks waard is!”

“Dat is niet waar,dat weet je net zo goed als ik, ik had je zien inbreken en toen ben ik gaan informeren bij je tante. Zij wist alles en nou ik ook!”

“Hoe  durf je ! Zo maar andermans zaken bemoeien!”riep Rob boos. Maar wist hij nu ook dat hij zichzelf verraden had en  hij zat te denken wat hij nou moest doen. Die Maaike ging dat vast aan de politie vertellen en dan was hij erbij. Maaike zag dat hij even niet oplette en belde de politie. Rob zag het en net toen de telefoon over ging sloeg hij de mobiel uit Maaikes handen.

 

Bij mevrouw van Vlieringen thuis zaten van Blaren&van Garen nog steeds te praten toen opeens de mobiel van :van Garen afging maar na een paar seconde weer afgelopen was.

“Wat gek zeg, iemand die belt en hangt meteen weer op. Even kijken wie het was hoor.” Hij keek, maar hij herkende het telefoonnummer niet van degene die gebeld had. “Laat mij eens kijken zei mevrouw van Vlieringen.

“Och dit is het telefoonnummer van mijn vriendin Maaike. Waarom zou ze nou bellen?” “Dat zou ik ook wel willen weten , weet die Maaike eigelijk van de vermissing?” zei van Garen.

“Ja, ze zei tegen mij dat er een woord achter op de ketting stond dat leidt naar de plek waar een koffer is met een heel groot geldbedrag, maar ik geloof en niks van!”

“Wat zei ze nog meer mevrouw?”zei van Blaren.

“Ze zei dat ze die dief ging opsporen. Ze is een hele lieve vriendin hoor, maar soms is ze een beetje kinderachtig.”

“Kom van Blaren we gaan naar het huis van Maaike!”

 

Ondertussen had Rob Maaike in zijn huis gegijzeld, want hij wou niet dat ze het door ging vertellen. Rob was erg zenuwachtig en bond Maaike vast aan een stoel.

“Wat moet ik doen? Wat moet ik doen?” vroeg die zichzelf steeds af en ijsbeerde door de kamer. Hij besloot om Maaike in de kelder te zetten, waar ze wel nog kon eten en drinken want moord ging hem iets te ver. Toen hij Maaike in de kelder had gezet ging hij zijn spullen pakken en besloot om te verhuizen naar de waddeneilanden. Niemand die hem daar zou gaan zoeken.

 

Van Blaren en van Garen liepen naar het huis van Maaike, de deur was gewoon open maar ze was niet thuis. Van Garen liep naar de keuken. Hij zag dat daar een briefje lag voor haar man  Eric daar stond op:

 

 

Eric 

Ik ben even naar Rob de broer van Vlieringen voor dat ene waar ik het laatst met je over had van de ketting enzo maar ik zie je zo. We eten macaroni vanavond. Tot zo!

xxxxxxxxxxx-jes Maaike

 

 

“Dan gaan we naar Rob die blijkt volgens mij iets met de ketting te maken.”zei van Garen.

“Is die ketting nou wel geld waard of niet?”vroeg van Blaren.

“Ja, ik heb het nog even onderzocht en het blijkt om precies te zijn 20.560 euro waard te zijn.”

“Nou..nou dat is veel geld en die dief wist dat dus al”zei van Blaren.

“Ja, dat wist hij al maar de eigenares niet. ” Ondertussen waren ze bij het huis van Rob aan gekomen.

 

Rob keek uit het raam en schrok zich rot. “Oké, nu maar hopen dat Maaike zich koest houdt.”

 

Van Blaren&van Garen stonden voor de deur en Rob deed  open hij was heel zenuwachtig en rood.

“Hallo Rob, wij komen wat vragen stellen.”

“Nou…….ehh…k-komt..het uhh niet zo…uhh..goed uit ”

“Waarom eigelijk niet Rob, heb je iets te verbergen?” zei van Blaren.

“”Nee….t-tuurlijk kkom maar binnen… ”zei Rob stotterend.

De twee agenten liepen het huis binnen en Van Blaren liep langs de kelder en bleef even staan. Meteen pakte Rob een tasje waar de ketting en zijn vliegticket inzat en rende het huis uit naar de auto en reed weg. Van Garen probeerde hem te volgen maar hij was hem al snel kwijt hij kwam terug ze onderzochten zonder na te denken het huis  van Rob. Na een half uur zoeken wouden ze het bijna opgeven. “Dit is hopeloos volgens mij heeft die man gewoon een bekeuring niet betaald en denkt dat we hem gaan arresteren.”zei van Blaren.

“Ik denk het niet…toen jij bij die kelderdeur stond hè…toen rende hij weg,Dat is het ! De kelder!!!” Ze liepen naar de kelderdeur en opende hem ze zagen Maaike op de grond zitten en maakte haar los.Ze gaven haar wat te drinken en toen begon Maaike te praten. “Jullie moeten hem achterna! Hij heeft de ketting! Ik heb hem zien inbreken!”En toen viel ze flauw.Van Blaren belde de ambulance en binnen een 10 minuten zaten van Blaren & van Garen op hun kantoor. Ze hadden net gehoord dat Rob opgespoord was en gearresteerd was. Mevrouw van Vlieringen kreeg haar geld en Van Blaren & Van Garen hadden de zaak opgelost.

           

Dit verhaal is geschreven door Claudia

 

De bankroof

Amsterdam Zuid-Oost

’s Middags liep oma Willemsen over straat naar de bank eenmaal bij de bank aangekomen stormden er vreemde mannen met bivak mutsen naar binnen en dreigden de bankier neer te schieten als hij geen geld zou geven. De bankier wou het geld geven maar de mannen vonden het te lang duren en schoten hem neer pakten het geld en renden weg.

Oma Willemsen pakte haar mobieltje en belde 112. Na enkele minuten arriveerde de politie met de Rechercheur:meneer Ouwehand. Hij liep naar oma Willemsen en vroeg haar wat er aan de hand was ze zei: “Toen ik bij de bank was kwamen er 2 mannen met bivak mutsen aangerend en schreeuwden GEEF AL HET GELD VAN DE BANK .”

De man achter de bank wou het geld geven maar ze vonden het te lang duren en schoten hem neer. De Rechercheur vroeg of ze wist wat voor wapen het was maar dat was voor haar onbekend.De Rechercheur belde een ambulance om het lijk mee te nemen en te onderzoeken wat voor wapen het was. 2 uur later belde het ziekenhuis en ze zeiden dat hij met een uzi was neergeschoten. De politie ging alle containers onderzoeken voor het wapen. Daarna belde de politie dat ze twee mannen aangehouden hadden.:Floris Debi en Dirk Janssen. Even later hadden de andere agenten de uzi’s gevonden. Even later moesten ze op het kantoor van meneer Ouwehand komen om de vinger afdrukken te laten zien. Na een half uur kwamen Floris en Dirk ze moesten eerst vertellen waar ze op het tijdstip van de moord waren en of ze een alibi hadden.En daarna moesten ze hun vinger afdruk laten zien.Zo wist de Rechercheur dat zij het niet gedaan hadden en hij liet ze weer gaan. Even later werd Oma Willemsen gebeld of ze nog wat kwijt wilde over de moord.  Ze zei nee, maar toen vroeg meneer Ouwehand of ze nog wist hoe ze eruit zagen.

Ze zei dat ze een zwarte broek en een leren zwarte jas en bivak mutsen hadden verder nog een raar geweer ik weet niet hoe hij heet. Meneer Ouwehand zei: “Dat weten we al na het onderzoek. Het was een vuurwapen een uzi.” Een andere man van een straat verderop wou de politie helpen. Hij liep naar de rechercheur en vroeg of hij kon helpen. De Rechercheur zei nee want het is een zaak voor professionals. Maar Jos Visser, die meneer die vroeg of hij kon helpen, dacht ik kan ze wel alleen opsporen. Hij ging naar oma Willemsen en ging haar ondervragen. Ze vroeg of hij bij de politie hoorde hij zij ja. Hij loog want hij was een nieuwsgierige man. Hij hielp de hele tijd iedereen van de wal in de sloot want als ze iemand wouden besluipen joeg hij ze weg. Na een paar uur had hij een verdacht spoor gevonden. Na een paar minuten vond hij een voet afdruk maat 45 van een Nike schoen en daar naast maat 42 van puma .Na een paar min zoeken kwamen ze bij een houten hutje en trapte de deur in er was niemand maar er lagen wel foto’s van mannen en meneer Ouwehand wist zeker dat het de foto’s van de bankovervallers waren. Ze bleven een half uur wachten en toen kwamen de mannen binnen. Meneer Ouwehand hield ze vast tot de politie arriveerde, ze werden in de boeien geslagen en gingen mee naar het bureau.Daarna moesten ze ondervraagd worden.  Waar was het geld ,ze zeiden: “Dat hebben wij opgemaakt voor heel veel dingen, te veel om op te noemen.” De dag erna moesten ze voor komen bij de rechter eerst werd gevraagd wat ze gedaan hadden en daarna werd gezegd dat ze 12 jaar cel hadden. Daarna werd oma Willemsen gebeld dat ze de boeven gepakt hadden. De mevrouw antwoordde: “Wat goed ! eindelijk zijn ze gepakt ik was al bang dat ik de volgende was.” Ze nog wel kijken of er nog spullen zijn in het huis zoals de andere uzi. Ze kwamen erachter dat er nog meer gestolen goederen waren die in andere winkels gejat waren. En ze vonden diamanten die al een heel jaar werden gezocht, die werden vermist door een  juwelier.

Maar gelukkig zijn ze veilig achter slot en grendel en zijn de spullen teruggebracht.